Boyun Germe Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Bazı insanlarda boyun bölgesi yüz bölgesine oranda daha hızlı yaşlanabilir. Bu da olduğundan daha yaşlı görünmelerine neden olabilir. Çene altında sarkan fazla deriler, çene altında biriken yağ dokuları , gençlik sembollerinden olan gergin çene çizgisinin kaybolması genel yaşlı boyun özellikleridir.

Boyun germe ameliyatı yüz germe ameliyatıyla birlikte yapılabileceği gibi tek başına da yapılabilir ve elde edilen sonuçun en çok yüz güldürdüğü gençleştirme ameliyatı boyun germedir desem hiç de yanılmış olmam.

 

Boyun Germe Ameliyatı nasıl yapılır?

Boyun germe ameliyatı hastanın boynunun özeliklerine göre planlanır, kimi hastada yağ fazlalığı bulunurken kimilerinde ise cilt fazlalığı bazende her ikisi birden bulunabilir. Yağ birikimi ve fazlalığı olan hastalarda yağ dokusunun emilmesi Suction ( liposakşın) yapılır, eğer cilt fazlalığı varsa cildin ve alt katmanlarının gerilmesi gerekir. Hastaların analizleri sonrasında hastaya özel ameliyat planlamaları doğrultusunda endoskopik cihazlar (küçük cerrahi kameralar ) yardımıyla yapılabildiği gibi kulak arkasından yapılacak kesilerle de yapılabilir.

 

Boyun Germe Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Boyun germe ameliyatı sonrasında kanama, enfeksiyon, kesi yerlerinde ayrılma, kesi yerlerinde kötü iyileşme,cilt nekrozu,  tükrük bezi hasarlanması, boyun bölgesinde his azaması, asimetrik görünüm, yetersiz sonuç gibi istenmeyen sonuçlar oluşabilir. Gerekli önlemlerin doktor alındığı ve hasta tarafından uygulandığı ameliyatların hemen hemen hiç birinde bu gibi sorunlarla karşılaşmamaktayız, ancak yine de bunlar literatürde varolan, bildirilmiş bilimsel değeri olan gerçeklerdir.