Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır ?

lk 2 sene çocuk için önemli bir besin kaynağı olan Anne Sütü ilk 4 ay ise bebek için tek besin kaynağıdır. 4 aylık olana kadar bebekler anne sütünden hem doyarlar hem de susuzluklarını giderirler.

Bebek beslenmesinde ilk 1-2 yıl inek sütüne pek yer verilmez. Özellikle ilk yıl bebek için inek sütü yasak bir üründür. İçerikleri ile anne sütünü tutmayan inek sütü çocuğun sağlıklı bir gelişme göstermesi için sonraları verilmesi gereken bir üründür.

Bebek beslenmesinde ilk ay sonunda bazı ek gıdalara başvurmak gerekecektir. Bu şekilde sadece Anne Sütü bazlı beslenme dönemi sona erecek ve bebek normal yaşam standartlarında bir beslenmeye adım atacaktır.

Bebek beslenmesinde ilk 4 ay Anne Sütü dönemi, 4 – 12. Ay arası Özel Ek Gıdalar ve Anne Sütü dönemi, 12. Ay sonrasında Normal Gıdalar + Anne Sütü şeklinde bir tablo çizilebilir. Tabi doktor tarafından önerilecek bazı istisnai durumlarda bu tablo geçerliliğini yitirecektir.

Bebek beslenmesinde bebeklerin 2 yaşına kadar anne sütüne muhtaç olduklarını belirtmiştik. İlerleyen dönemlerde ek gıdalar verilirken günden en az yarım litrelik bir süt takviyesi yapılmasında fayda vardır.

Anne sütünün yerini bebek beslenmesinde hiçbir gıda yada ürün alamaz. İçerikleri daha tam olarak tıp tarafından bile çözülemeyen anne sütü hem anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirir hem de bebeğin sağlıklı bir vücut işleyişine kavuşmasını sağlar.