Göz altı morluklarının tedavisi
Göz çevresindeki problemler aslında sadece kadınların değil, erkeklerin de problemi. Morluklar, şişlikler, koyu halkalar… Ne kadar kötü görünüyor, değil mi? Göz çevresindeki bu problemler uykusuzluk, yorgunluk gibi nedenlerle ortaya çıkabildiği gibi, genetik etkenlerle oluşan morluk ve lekeler bazı hastalıkların da habercisi sayılabiliyor.
Üzülmeyin, eğer ciddi bir hastalık sebebiyle bu sorunlar ortaya çıkmadıysa uzman bir dermatoloji doktoru tarafından uygulanacak peeling ya da mezoterapi gibi tedavilerle göz altlarındaki leke ve morluklardan kurtulmanız mümkün. Dermatoloji Uzmanı Gülden Kökümer, göz altlarındaki morluk ve lekelerin tedavisinin mümkün olduğunu bize müjdeliyor!
Göz altı morlukları hastalık habercisi olabilir
Göz altında morluk ve koyu renkli halkların oluşumunda en önemli sebep kişinin genetik yapısıdır. Uzun süreli olarak gözün çok yorulması, uykusuzluk, stres gibi faktörler de göz altlarında morlukların ve koyu renkli halkaların oluşumuna neden olmakla birlikte bazı göz rahatsızlıkları sebebiyle de göz altı morlukları oluşabilir. Göz altlarında morluk ve koyu renkli halkaların görünümünden şikayetçi olanlar uzman tavsiyesi olmaksızın kozmetik ya da bitkisel uygulamalara yönelebiliyor. Oysa ki göz altı morlukları gözde fark edilmeyen bir rahatsızlığın habercisi ya da anemi, demir eksikliği ya da böbreklerle ilgili bir hastalığın dahi belirtisi olabilir. Renk koyuluğu ise çoğunlukla yapısaldır.
Göz altındaki morluklardan ve koyu renkli lekelerden kurtulmak mümkün mü?
Peeling tedavisi veya mezoterapi yaparak göz altlarındaki koyulukların rengini açmak ve morlukları azaltmak mümkün. Her cilt tipinde uygulanabilen bu tedavi metotları, cildin yapısına, morluklara ve renk koyuluğuna bağlı olarak 15-20 günlük aralıklarla en az 4-6 seans uygulanır. Tedavi süresince olduğu gibi tedaviden sonra da uygun krem ve güneş koruyucuları kullanarak, cildi güneş ışınları, rüzgar, soğuk hava gibi dış etkenlerden korumak gerekir. Bunda da dikkat edilmesi gereken en önemli nokta uygulamayı yapacak kişinin konusunda uzman bir hekim olması. Göz altı derisi, yüzümüzdeki en hassas bölgedir. Bilinçsizce yapılan uygulamalar sonuç vermeyeceği gibi, ince ve hassas olan bu deride hasara da yol açabilir.
Göz altındaki morluk ve renk koyuluklarına yol açan etkenler:
– Genetik miras
– Göz altındaki damarların cildin yüzeyine çok yakın olması
– Gözün aşırı yorulması
– Bazı göz hastalıkları
– Astım, alerji, anemi, demir eksikliği, böbrek ya da karaciğer rahatsızlıkları vb. hastalıklar
– Atopik dermatit, dermatomyositis, egzama gibi cilt hastalıkları
– Alkol ve sigara kullanımı
– Yorgunluk, uykusuzluk, stres
– Yaşlanmaya bağlı olarak kolajen kaybı